De omrekenfactor

Rekenen op een goede omrekenfactor

Je besluit je backoffice uit te besteden. Nu start jouw zoektocht naar de beste partij. Je bent daarbij niet op zoek naar de x-factor, nee jij zoekt naar een gunstige omrekenfactor. Die maakt of breekt de keuze voor een backofficepartij. Dus, waar moet je op letten? Is dat een goedkope omrekenfactor of niet? En hoe weet je of je alle benodigde informatie hebt? Flexpartners vertelt het je.

Is goedkoop duurkoop?

Logischerwijs ben jij op zoek naar de goedkoopste partij. Je wilt tenslotte geld besparen op de backoffice. Maar een goedkope omrekenfactor is niet alles. Het is vooral belangrijk om te achterhalen hoe deze is opgebouwd. Weet je welk risico gedekt is? Welke premies zijn erin opgenomen? Hoeveel kosten berekent de backofficepartij aan je door? Allemaal factoren die van invloed zijn op de omrekenfactor. En die bepalen of hij aantrekkelijk is of niet.

De omrekenfactor die op de website gepresenteerd wordt, is lang niet altijd de omrekenfactor die voor jou geldt. Heb jij bijvoorbeeld internationale werknemers of zzp’ers in dienst, dan zitten daar andere risico’s en premies aan verbonden. Dat heeft effect op de omrekenfactor. Vergis je dus niet in liefde op het eerste getal.

Van dikke mist naar transparantie

Een backofficepartij met een eerlijke omrekenfactor en goede voorwaarden heb je zo gevonden. Daar heb je Google voor! Niet dus. Zodra je de zoektocht start, kom je in een dikke mist terecht. Allerlei cijfers, beloften en kreten komen je tegemoet, maar echt duidelijkheid vind je niet. Waar is de transparantie?

Daar heb je onze partners voor. Weet je de omrekenfactor, dan zie je ook direct welke onderdelen het dekt. En welke extra’s er zijn als je internationale collega’s hebt of andere specifieke doelgroepen als werknemers hebt. Deze frisse wind lost de mist vanzelf op en geeft jou alle duidelijkheid die je nodig hebt.

Navigeer naar de juiste weg

Een backofficepartij met de juiste omrekenfactor zoeken, is dus lang niet zo eenvoudig als gedacht. Je hoeft het gelukkig niet zelf te doen. Wij hebben geen moeite met de mist en weten exact wat de beste weg voor jou is. Zo begrijpen we welk specialisme jij nodig hebt en koppelen je aan de juiste partner.

Voordat je ergens aan vast zit, adviseren we je altijd een proforma berekening te laten maken voor een aantal medewerkers. Als je slim bent, kies je voor een internationale werknemer en reguliere uitzendkracht om echt goed inzicht te krijgen. Ook hier helpen we je graag bij.

Inhoud