Gezamenlijk cv

Flexpartners: Robert & Ronald

Soms kruisen twee wegen elkaar en blijven ze daarna parallel lopen. Dat gold ook voor die van Robert Schoormans en Ronald Vermeer. Al in 1998 kruisten hun paden, om eenentwintig jaar later weer bij elkaar te komen en de handen ineen te slaan voor Flexpartners. “Met jaren ervaring en kennis komen wij geld brengen. Dat maakt ons uniek.”

Thuis in de uitzendbranche

Robert: “Heel mijn werkende leven ben ik actief in de uitzendbranche. Na mijn studie begon ik als intercedent bij Tempo-Team, mijn eerste stappen in de uitzendbranche. Na vier jaar vond ik mijn weg naar Multec, het huidige Brunel. Daar werd ik in 1998 door Ronald aangenomen als accountmanager. Achteraf gezien de eerste ontmoeting met mijn huidige compagnon. Na twee jaren waarin we fijn samenwerkten, was het tijd voor een volgende stap.”

“Na een aantal uitzend- en detacheringsbureaus opgezet en gerund te hebben, vonden Ronald en ik elkaar weer op zakelijk gebied. Al die tijd hadden Ronald en ik goed contact. Stiekem droomden we er altijd van om een klein Multecje op te zetten. ‘Die goede oude tijd’, zeiden we dan.”

Zelf een onderneming starten

Ronald: “Onze gezamenlijke basis ligt bij Multec, maar toen die overging in Brunel vond ik het tijd om mijn horizon te verbreden. In eerste instantie bleef ik in de uitzendbranche waarna ik mijn weg in de bouw vond. Daar vervulde ik verschillende managementfuncties. Toch miste ik één ding: het bedrijf was niet van mij. Het kriebelde om iets voor mezelf te beginnen. Toen Robert me serieus vroeg om daadwerkelijk de stap te maken en ons ‘eigen multecje’ op te zetten, had ik mijn beslissing snel gemaakt.”

“Destijds zijn we het bureau Cum Laude Groep gestart onder de vleugels van Roberts eigen organisatie, Allroad Groep. Het voordeel: we konden meeliften op de backoffice, diverse contracten en softwarepakketten van de grote organisatie. Dit gaf ons als startende onderneming een behoorlijk prijsvoordeel. Toen Robert besloot zijn aandelen in Allroad Groep te verkopen en wij besloten om zelfstandig verder te gaan met Cum Laude, moesten we alles zelf regelen. Daar ontdekten we bijvoorbeeld hoe ondoorzichtig de backofficemarkt is en hoeveel tijd het kost om alle randzaken te regelen. Daarnaast merkten we ook dat we de hoofdprijs moesten betalen voor alle diensten, omdat we relatief klein waren.”

Flexpartners: gegroeid uit ervaring

Robert: “Zodra we zelf ontdekten welke obstakels er in de weg stonden, beseften we: hier moeten meer ondernemers tegenaan lopen. We besloten de gok te wagen en met onze gezamenlijk veertig jaar aan ervaring andere intermediairs te helpen. We verkochten Cum Laude en startten Flexpartners.”

Ronald: “Wat Flexpartners zo uniek maakt, is dat we eigenlijk altijd geld komen brengen. We gaan vrijblijvend het gesprek aan en nemen daarbij alle elementen van de bedrijfsvoering van de intermediair door. Daarbij wijzen wij hem, op basis van onze jarenlange ervaring en kennis van de markt, op de mogelijkheden om te besparen of te verbeteren. Vervolgens brengen wij hem in contact met de betreffende partners zodat zij samen de besparingen en/of verbeteringen kunnen realiseren. En dat kost de intermediair nog altijd niets. Daarom zeggen we: we komen eigenlijk altijd geld brengen. Dat maakt ons werk zo leuk en geeft voldoening.”

Inhoud