5 redenen om je backoffice uit te besteden

De administratie uitbesteden? Dat is toch veel duurder dan wanneer ik dit zelf doe? De kans is groot dat deze gedachte gelijk bij je opkomt. Maar klopt dat ook? Of kun je hierdoor juist geld besparen? En scheelt het je misschien ook een stukje frustratie? Wij geven je 5 redenen waarom het slim is om je backoffice wel uit te besteden!

Of je nu een starter bent of al langere tijd in het vak zit. Voor iedereen geldt waarschijnlijk hetzelfde. Je wilt je vooral bezighouden met datgene waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Het aantal intermediairs dat hun backoffice uitbesteedt groeit al jaren zeer snel. Het is steeds meer geaccepteerd dat je als uitzendbureau je backoffice uitbesteedt. Het outsourcen is normaal geworden binnen de sector en biedt voordelen ten opzichte van het zelf doen van de verloning.

Backoffice medewerker

Focus op je kernactiviteiten
Doe waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Dat hoor je vaak in onze markt. Veel ondernemers zijn goed in de commercie. Vraag en aanbod bij elkaar brengen, de welbekende match. Maar de administratie vinden de meeste ondernemers minder leuk. Terwijl je dit wel goed moet regelen. Doe je dit niet, dan zitten er grote risico’s aan vast. En uiteraard wil je er ook zeker van zijn dat je medewerker krijgt waarop hij recht heeft. Door de administratie uit te besteden aan een goede backoffice, kan jij je richten op je kernactiviteiten en de rust ervaren dat de rest goed is geregeld.

Je hoeft niet meer voor te financieren
Een belangrijke reden om je verloning uit te besteden aan een backoffice is dat je dan niet hoeft voor te financieren. Dit is vooral een reden voor starters om dit te doen. Maar ook voor grotere bureaus die snel groeien, kan het zinvol zijn om de verloning uit te besteden. Een uitzendmedewerker wordt vaak wekelijks uitbetaald. Je factuur wordt (als je geluk hebt) meestal na 30 dagen betaald. Dit betekent dat je 3 á 4 keer een salarisronde moet voorfinancieren. Als je het uitbesteedt, financiert het backofficebureau het salaris voor. Zelf ontvang je de marge. Ook kan je meestal tegen een beperkte meerprijs je marge laten factoren. Dit houdt in dat je binnen een paar dagen je marge op de rekening hebt staan.

Bijhouden van wijzigingen in regelgeving is specialistisch werk
De Nederlandse arbeidsmarkt verandert continu. Zo is bijvoorbeeld begin 2020 de WAB (Wet Arbeidsmarkt in Balans) van kracht geworden. Dit had heel wat voeten in de aarde binnen de wereld van flexibele arbeid. Maar ook cao’s wijzigen regelmatig. Als uitzendbureau moet je deze wijzigingen goed in de gaten houden en hierbij rekening houden met je verloning en contracten. Door dit uit te besteden aan een specialist weet je zeker dat dit goed gebeurt. En dat alle contracten volgens de laatste wetgeving wordt opgemaakt.

Naast de steeds veranderende wetgeving zoals cao’s en de WAB merken we dat uitzendbureaus ook steeds meer uitzendkrachten vanuit het buitenland halen. In sommige situaties gelden speciale regelingen voor deze doelgroep. Dan is het bijvoorbeeld mogelijk om extra voordeelregelingen toe te passen. Een van deze regelingen is bijvoorbeeld de ET-regeling. Het is specialistisch werk om deze regeling goed toe te passen. Er zitten namelijk wel wat haken en ogen aan voordat je deze mag toepassen. Doe je dit niet goed, dan kun je te maken krijgen met hoge boetes. Een aantal Backofficebureaus is hier specialist in, waardoor het voordeel voor je medewerker en je eigen marge flink kan toenemen.

Beperk de risico’s
Door je verloning uit te besteden, kan je ook een aantal risico’s beperken. Denk hierbij aan het risico dat je loopt als je uitzendkracht ziek wordt. Of als je opdrachtgever niet aan zijn betalingsverplichting kan voldoen. Dit kan je heel veel geld kosten. De backofficepartner waar Flexpartners mee werkt, neemt deze risico’s uit handen. Zo heb je voor 100% het ziekterisico afgedekt in zowel Fase A, B als C en wordt het debiteurenrisico ook voor 100% gedekt. Wel zo prettig in deze tijd.

Uitbesteden is meestal goedkoper
Is uitbesteden niet erg duur? Die backoffice partijen moeten toch ook iets verdienen? Deze opmerking horen wij vaak. Maar als wij de berekening maken, dan merken wij dat in 90% van de gevallen uitbesteden goedkoper is. Hoe kan dat nou, zal je zeggen. Nou, dit heeft vooral te maken met de premies. In eerste instantie wordt de kostprijs grotendeels bepaald door de ZW-flexpremie. Deze premie varieert per bureau en is afhankelijk van het feit of je eigen risico drager bent en hoeveel mensen je in het verleden bij het UWV hebt aangemeld. De backoffice partij waar Flexpartners mee werkt is eigen risico drager en heeft een zeer lage ZW-flexpremie. Hierdoor is voor intermediairs een basiskostprijs mogelijk van € 1,6695 ( Fase A1, prijspeil 1 januari 2021).

Daarnaast moet je in de kostprijs ook rekening houden met allerlei verborgen kosten. Denk hierbij aan personeelskosten voor je salarisadministratie, softwarepakketten en verschillende lidmaatschappen zoals ABU en NBBU VCU en NEN 4400. Als je deze kosten meerekent, dan zal je zien dat uitbesteden meestal goedkoper is.

Meer weten?
Wil je weten of het uitbesteden van je loonadministratie voor jouw bureau voordeliger is? Laat Flexpartners samen met jou vrijblijvend doorrekenen wat dit je oplevert. Je zult verrast zijn wat je kan besparen!

Inhoud