Je eigen uitzendbureau beginnen; samen met Flexpartners lukt het je zeker

Wil je een uitzendbureau opstarten dat een goede kans van slagen heeft, dan moet je allereerst een aantal zaken heel goed voorbereiden. Je hebt in ieder geval startkapitaal nodig. Dit kapitaal is niet alleen nodig voor je eigen inventaris, maar ook voor het voorfinancieren van de lonen die je moet uitkeren voordat je opdrachtgevers de rekening betaald hebben. Als je vanuit huis wilt beginnen, kun je de kantoorkosten beperken want er is namelijk nog zoveel meer wat je nodig hebt om een goede start te maken. Zoals een mooie huisstijl en een leuke website, waarmee je professioneel en efficiënt overkomt. Een goed CRM-systeem om zowel je relatiebestand als je personeelsbestand goed te kunnen beheren en je moet zorgen dat alle administratieve, financiële en juridische zaken op orde zijn en blijven. Deze diensten kun je uitbesteden, maar daar zijn toch vaak hoge kosten aan verbonden. Wij kunnen je helpen om behoorlijk op deze kosten te kunnen besparen. Flexpartners, het dienstenplatform speciaal voor de intermediair, brengt dienstverleners en intermediairs bij elkaar. De partners waarmee wij samenwerken zijn zorgvuldig door onszelf geselecteerd en voldoen aan de strengste criteria en hanteren dankzij collectieve inkoopafspraken zeer scherpe prijzen voor onze klanten. Zo kun jij zonder al te veel aanloopkosten met een gerust hart je eigen uitzendbureau of detacheringsbureau openen. Wil je meer weten over ons dienstenplatform, neem dan gerust even contact met ons op, want wij helpen je uiteraard graag verder.

Bel: 0411 244004Contactformulier

Wet- en regelgeving waar je tegenaan loopt bij het opstarten van je uitzendbureau

Als je je eigen uitzendbureau gaat beginnen krijg je te maken met veel wetten, regels en termen waar je misschien nog nooit eerder van gehoord hebt. Wij geven daarom graag een toelichting, zodat je er je voordeel mee kunt doen bij het opstarten van je eigen uitzendbureau.

ABU/NBBU:

Als uitzendonderneming kun je je aansluiten bij de ABU of de NBBU, daarmee kun je de kwaliteit en goed ondernemerschap van je uitzendbureau onderstrepen. Omdat de ABU-CAO echter algemeen verbindend is verklaard dient ieder uitzendbureau deze CAO te volgen en geldt deze dus voor iedereen (behalve voor NBBU-leden).

NEN-4400-1 certificering:

De NEN-4400-1 is een norm van de SNA, de Stichting Normering Arbeid, die toetst of je uitzendbureau voldoet aan alle verplichtingen die voortvloeien uit je bedrijfsactiviteit, namelijk het ter beschikking stellen van arbeid. Houdt deze arbeid ook risicovol werk in, dan is een VCU certificaat nodig. VCU staat voor Veiligheid en Gezondheid (VG) Checklist Uitzendkrachten.

WAB proof:

WAB staat voor Wet Arbeidsmarkt in Balans, die per 1 januari 2020 de Wet Werk en Zekerheid vervangt. Met deze nieuwe wet veranderen er nogal wat zaken, met name voor de uitzendbranche. Het volledig voldoen aan deze nieuwe wetgeving wordt WAB-proof genoemd.

Intakegesprek bij een uitzendbureau

Zelf verlonen of uitbesteden?

De specialisten die zijn aangesloten bij ons dienstenplatform, staan je niet alleen met advies terzijde maar ook met alle handelingen die nodig zijn om ervoor te zorgen dat jij volledig gecertificeerd je eigen uitzendbureau kunt starten. Dankzij ons collectief kun je alle voor jou noodzakelijke diensten voordelig inkopen. Onze partners zijn flexibel, denken met je mee en bieden hun diensten aan voor een hele aantrekkelijke prijs. Wil je altijd al voor jezelf beginnen als intermediair, maar stel je jezelf nog steeds de vraag "hoe begin ik een uitzendbureau?" Bezoek dan gerust eens ons dienstenplatform en vul het contactformulier in om een offerte te vragen voor de diensten die je zou willen uitbesteden. Bellen of mailen mag natuurlijk ook; wij beantwoorden graag al jouw vragen.